Skip to main content
 

Etiquettediner

"Regels zijn geen keurslijf, ze geven houvast."

De etiquette is weer helemaal terug en niet alleen bij de ouderen, maar ook bij de jeugd. Het is niet meer vanzelfsprekend dat we weten hoe we een goede eerste indruk kunnen maken, op welke manier we relaties zorgvuldig ontvangen of hoe we aan tafel een goede gastvrouw of -heer kunnen zijn. Etiquette bestaat uit vele kleine weetjes waarmee wij ons zelfvertrouwen en onze uitstraling op het gebied van de sociale omgang kunnen vergroten.

Heeft u een functie  of beroep waarin u regelmatig in gezelschap eet? Gaat u wel eens met relaties naar een restaurant of treedt u soms op als gastheer of -vrouw? Misschien doet u dat al jaren en met het grootste gemak. Maar mogelijk zijn het voor u nieuwe en onzekere aspecten. “Deed ik het wel goed zo?”, is dan achteraf één van de meest gestelde vragen na een klassiek diner met meerdere gangen. En wat niet goed ging, willen we een volgende keer beter doen. Ja toch?

Dé Nederlandse etiquette-expert Nahnya barones van Voorst tot Voorst (www.eetiquette.nl) is gespecialiseerd in de tafeletiquette. Met deze training in De Tuinkamer neemt zij de tafelmanieren en alle aspecten van goed gastheer en -vrouwschap op een pakkende wijze met u door.

Na de theorie kent deze training direct een praktische toepassing. Tijdens het diner kunt u het geleerde in de praktijk brengen. Wilt u na afloop van de training de complete tafeletiquette beheersen en aan tafel de perfecte gast of de ideale gastheer of -vrouw zijn? Of  kiest u juist voor een gezellige avond in de stijlvol aangeklede ruimte van De Tuinkamer waar u en passant nog iets bijleert? U krijgt in ieder geval het etiquetteboek ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ mee naar huis.

Inschrijven: info@eetiquette.nl
Voor meer informatie: 035-6321528