Skip to main content
 

Condoleance

Afscheidsreceptie of diner op een mooie locatie in Den Haag

Bent u op zoek naar een persoonlijke (condoleance)ruimte waar u na de rouwplechtigheid nog even met een besloten groep samen kunt komen? Dan bent u bij de Tuinkamer in Den Haag aan het juiste adres. Wij kunnen een gepaste invulling geven aan uw intiem samenzijn met een koffietafel, lunch, borrel of een besloten diner. En wilt u of één van uw gasten nog niet naar huis, dan kunt u overnachten in onze Bed & Breakfast. Fijn voor genodigden die van ver komen.

Condoleance vroeger

De manier waarop een condoleance wordt gehouden is in de laatste jaren sterk veranderd. Voorheen was het vanzelfsprekend om na de uitvaart een condoleance te houden in een “onpersoonlijke” condoleanceruimte bij de begraafplaats en/of crematorium. Ook was men gewend om dit af te sluiten met een sobere versnapering. Na de plechtigheid kon men koffie/thee met cake nuttigen en soms een broodje met kaas of worst.

We zien steeds vaker dat mensen het afscheid van hun geliefde en dierbare op een persoonlijke manier willen invullen. Een manier die past bij de persoon die overleden is.

Condoleance ruimte & Aantal personen

De Tuinkamer is een bijzondere & rustige plek in centrum Den Haag, die zeer geschikt is voor een intiem afscheid. Samen met de Regentenkamer maakt de Tuinkamer deel uit van de Hof van Wouw, met de landelijke Tuin der Hesperiden. De Tuinkamer is een sfeervolle ruimte met een terras en oranjerie, grenzend aan een besloten binnentuin. U kunt met ongeveer 30 personen bij ons terecht. En als het terras er ook bij betrokken wordt, kunt u een condoleance organiseren met maximaal 60 personen. Bekijk hier de mogelijke opstellingen.

Indien gewenst kunnen we de ruimte voorzien van gewenste muziek. Ook zijn onze audiovisuele middelen uitstekend geschikt voor toespraken en speeches.

Familie & vrienden

Bij ons kunt u in besloten kring op een rustige wijze, uw familie en vrienden ontmoeten en nog even na de uitvaart met elkaar praten. Ook is het voor genodigden die van ver komen een mooie gelegenheid om elkaar weer eens persoonlijk te spreken.
Families wonen tegenwoordig vaker ver van elkaar af. Dat maakt dat mensen elkaar vaak lange tijd niet hebben gezien. Een uitvaart is dan het eerste moment waarop iedereen elkaar weer ziet. Daarom willen mensen de tijd nemen om bij te praten en even rustig bij te komen, alvorens men weer naar huis moet afreizen.

Condoleance receptie of private dining in centrum Den Haag

De Tuinkamer condoleanceGeheel naar uw wens serveren we een koffietafel, maar ook een high tea, uitvaartreceptie of diverse lunch mogelijkheden kunnen wij u aanbieden. Als afsluiting van de dag kunt u in intieme ambiance met de familie een heerlijk diner nuttigen in onze huiselijke tuinkamer.
Wij kunnen u een verzorgd condoleance arrangement aanbieden en denken graag met u mee om “het samenzijn” zoals u die wenst gestalte te geven.

Extra

Naast onze mooie historische locatie en de versnaperingen kunnen wij een extra invulling geven aan uw reservering. Ons netwerk van prachtige ondernemers, kan voor u en de nabestaanden een gedenkwaardige dag realiseren, bijvoorbeeld met live muziek. Mocht u hier interesse in hebben, dan bespreken we dit graag met u.

En wilt u graag overnachten, dan kunt u in Cornelia’s Tuinhuis genieten van een bed & breakfast (zie onderaan). Dit tuinhuis maakt onderdeel uit van de Hof van Wouw en grenst aan de Tuinkamer. De locatie is uniek met een schitterend uitzicht over de Tuin der Hesperiden.

Bereikbaarheid

De Tuinkamer in Den Haag is heel goed bereikbaar met Openbaar Vervoer en in een paar haltes bent u bij het station. Naar Hollands Spoor kunt u zelfs lopen. Ook zijn er vele parkeermogelijkheden in de nabij gelegen parkeergarages.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag deze emotionele dag wat draaglijker te maken en willen u voorzien in uw wensen. Van een koffietafel tot een borrel met hapjes of een diner.

Wilt u een high tea?

Of een koffietafel?

Of een aangeklede borrel?

En afsluiten met een diner?

Combineer uw condoleance bijeenkomst bij de Tuinkamer,
met een Bed & Breakfast!

Sluit uw condoleance af met een overnachting in Cornelia’s Tuinhuis in Den Haag. Deze woning maakt deel uit van het Hofje van Wouw, samen met de Tuinkamer en de Tuin der Hesperiden vormt ze een historisch privé complex.

Deze Bed & Breakfast woning stamt weliswaar uit 1647, maar is volledig gerenoveerd en voorzien van alle gemakken en comfort.

Hof van Wouw Bed and Breakfast