Skip to main content

We voelden ons gegrepen en begrepen na het lezen van een stuk in de Ondernemer. Hierin staat een interview met W. Schaufli (o.a. Emeritus hoogleraar Arbeidsrecht- en Organisatiepsychologie). Volgens dit vaktijdschrift, worden weinig wetenschappers zo vaak geciteerd als hij, de afgelopen jaren vooral over bevlogenheid en vitaliteit, de andere kant van burn-out.

In dit interview wordt nader ingegaan op de bevlogenheid van werknemers in de corona pandemie. Volgens deze hoogleraar missen we collega’s nu al meer dan gedacht. Het informele contact is van groot belang; geroddel bij de koffieautomaat en de gezamenlijke lunch. Hij geeft aan dan dit belangrijker is dan mensen denken en blijft niet vanzelf goed gaan. We werken ook voor een ander, je manager, je collega’s.

Ook bij onderhandelingen, contractbesprekingen en vergaderingen zijn fysieke lunches van belang. Zo komt in dit stuk ter sprake dat deze hoogleraar eens een zakelijk gesprek heeft gevoerd van 2,5 uur. Waarvan 2 uur over elkaars privéleven ging en de laatste 30 minuten over de daadwerkelijke zakelijke deal. Volgens Schaufli, geeft praten over jezelf, vertrouwen en gunning. Dus gunstig voor een vruchtbaar gesprek.

Business lunch op 1,5 meter afstand

Wij krijgen geregeld van onze gasten te horen, dat vanwege de informele sfeer die je al voelt bij binnenkomst, mensen zich enorm op hun gemak voelen. En de rest gaat dan vanzelf tijdens het overleg. Wij ontvangen organisaties van MKB tot overheidsinstanties.

In de huidige 1,5 meter samenleving, kunnen wij volgens de richtlijnen van RIVM u een heerlijke zakelijke lunch aanbieden. Uw samenzijn is bij ons op een “gezonde” wijze mogelijk door een goed geventileerde ruimte in De Tuinkamer, onze oranjerie of in onze ruime idyllische tuin.

Praat live met elkaar! Geloof ons, dit zal ten goede van de onderlinge teamspirit komen.